Home
 Uw voedingscoach
 Werkwijze
 Contact
 
 Herbalife bestellen
 Prijsinformatie
 Productenlijst
 Pakketten
 
 Proefpakket
 Gezond Ontbijt
 Afslanken
 Specifieke voeding
 Sportvoeding
 Herbalife24 Sport
 Sport Nieuws
 
 Uiterlijke verzorging
 
 Generation H
 Actief lid worden
 Voedingscoach worden?
 

Natuurlijk ouder worden

Naarmate de ouderen meer afhankelijk worden van zorg, gebruiken zij minder energie en hebben daardoor vaak ook een lagere inname van energie en voedingsstoffen. Bij geïnstitutionaliseerde oudere vrouwen ligt de inname van diverse vitamines (bijvoorbeeld B1, B6, C, en D) en van calcium gemiddeld genomen beneden de aanbevolen hoeveelheid per dag. De beperkte gegevens voor mannen wijzen in dezelfde richting. Dit is een ernstige signaal.

Een lage energie-inname kan diverse oorzaken hebben, die meestal worden ingedeeld in medische, lichamelijke, psychologische, sociale en culturele factoren. Deze factoren komen op oudere leeftijd vaker voor. Dit geldt vooral voor niet-zelfstandig wonende ouderen met een zorgbehoefte, maar ook in mindere mate voor ogenschijnlijk gezonde ouderen.

Preventie van een te lage energie-inname bij ouderen is belangrijk omdat het voor hen moeilijker blijkt te zijn om de energiebalans te reguleren dan voor jongeren. Is de energiebalans eenmaal negatief dan zal deze gemakkelijk voortdurend negatief blijven. Om de gevolgen van een te lage energie-inname voor de gezondheid van ouderen te beperken, is het van belang om het risico daarop en de oorzaken ervan tijdig te signaleren en dus ook tijdig preventieve interventies te kunnen.

Een ontoereikende vitaminestatus komt veelvuldig voor bij niet-zelfstandig wonende zorgbehoevende ouderen en verpleeghuisbewoners. Voor vrouwen boven de 80 jaar wordt het percentage met een ontoereikende vitamine D status geschat op 65%. Bovendien komen lage waarden van de vitamines B6, B12 en foliumzuur vaak voor. Voor vitamine D en vitamine B12 is het voor veel ouderen boven de 75 jaar ondoenlijk om alleen via de voeding te voldoen aan de behoeftes. Bij ouderen met een risico op een te lage energie-inname is het van belang om het lichamelijke activiteitenpatroon zo hoog mogelijk te houden en regelmatig het gewicht te meten.

Adequate supplementen kunnen bij de preventie van een te lage energie-inname en daarmee samenhangende voedingstekorten een belangrijke rol spelen. Ook smaakversterkers en een positieve sociale omgeving tijdens de maaltijden kunnen van grote invloed zijn.

Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid, © RIVM, Bilthoven

Een juiste balans kan ondersteund worden door extra te supplementeren met onze producten .
 
Juiste Balans door extra supplementen
 
Met name de F1 Voedingsshake in combinatie met F2 Vitaminencomplex is voor veel senioren een zeer goede oplossing. Het bevat namelijk alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhouding. Daarbij worden deze stoffen zo snel in de bloedbaan opgenomen dat dit nauwelijks energie kost, waardoor veel senioren een veel fitter gevoel ervaren.
Zeker tijdens en na ziekte en ziekenhuisopname kan dit het herstel enorm ondersteunen. De plantaardige soja-eiwitten ondersteunen daarbij het noodzakelijke behoud van spierweefsel. Daarnaast bevatten deze soja-eiwitten zgn fyto-oestrogeen. Naast het feit dat deze stoffen een gunstige invloed hebben bij het voorkomen van hart- & vaatziekten, kan deze stof ook helpen bij overgangsklachten als opvliegers en overmatig zweten.
Ook kan de voedingsshake helpen de calcium/magnesium inname op peil te houden voor de preventie tegen botontkalking.

De verhouding tussen de enkelvoudige koolhydraten (suikers) en complexe koolhydraten (vezelstoffen) raakt vaak ook uit balans. Met name voor senioren is de hoge inname van suikers en de lage inname van vezelstoffen zorgelijk in verband met de mogelijk grotere kans op ouderdomsdiabetes. De inname van de dagelijks benodigde extra vezels is te verhogen door onze Vezel- & Kruidentabletten.

De inname van vetten door ouderen is over het algemeen, net als voor de totale bevolking, aan de hoge kant. Met name voor senioren is de hoge inname van verzadigde vetten en de lage inname van (meervoudig) onverzadigde vetten zorgelijk in verband met de grotere kans op chronische ontstekingsbeelden (gewrichten), hart- en vaataandoeningen en kanker.Het effect van visolie op hart- en vaatziekten wordt al meer dan dertig jaar bestudeerd.

Er kan ondertussen zonder twijfel worden beweerd dat omega-3 vetzuren uit visolie een zeer positieve invloed hebben op het voorkomen van hart- en vaatziekten. Er is aangetoond dat 1 gram visolie per dag de totale sterfte alsook de sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten significant doet dalen. Visolie helpt bij het voorkomen van een hartinfarct en plotselinge hartstilstand.

Andere mechanismen zijn een verhoging van het goede HDL2-cholesterolgehalte, een lichte bloedverdunnende- en een ontstekingsremmende werking. Deze ontstekingsremmende werking voorkomt dat LDL-cholesterol zich afzet tegen de bloedvatwand en zo afsluiting van een bloedvat veroorzaakt.

Helaas is op dit moment de inname van deze vetzuren in de dagelijkse voeding veel te laag zoals blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht *)

Herbalifeline visoliecapsules bevatten olie van diepzeevis, de zuiverste vorm die er bestaat. In combinatie met een unieke kruidenmelange, welke tevens nasmaakproblemen voorkomt, ondersteunen zij door de hoge concentratie van Omega-3 vetzuren een gezond hart- en bloedvatenstelsel.

*) Bron: “a-Linolenic Acid Metabolism in Humans”. Doctorate Ms. Drs. Petra L.L. Goyens at the Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

 
Extra bescherming

De degeneratie van de weefsels op latere leeftijd is uiteindelijk het gevolg van schade door vrije radicalen.
Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat deze degeneratie in grote mate bijdraagt aan het ontstaan van ouderdom gerelateerde aandoeningen, zoals hart- en vaataandoeningen, gewrichtsklachten, staar, bindweefsel- en spierzwakte, aandoeningen aan de luchtwegen, aandoeningen aan het zenuwstelsel (zoals doofheid), concentratie en geheugen, dementie en Parkinson - en aantasting van het immuunsysteem met een verhoogde kans op infecties en kanker als gevolg.

Over het algemeen kan dus gesteld worden dat naar mate de jaren verstrijken, de behoefte aan anti-oxydanten toeneemt. Anti-oxydanten zijn stoffen die bescherming bieden tegen schade door radicalen en daardoor de kans op voorgenoemde aandoeningen verkleinen.

Van een aantal anti-oxydanten is door klinisch onderzoek onder ouderen inmiddels de beschermende werking aangetoond. Recente voorbeelden zijn: verminderd kans op bepaalde vormen van dementie door een combinatie van vitamine C en vitamine E, minder kans op kanker door selenium en carotenoïden en bescherming tegen hart- en vaataandoeningen, gehoorverlies en verminderde activiteit van T-cellen door vitamine E. *)

De producten Rose-Ox & Schizandra Plus bevatten veel van deze anti-oxydanten om u te helpen de vrije radicalen zo snel mogelijk af te voeren. Ze werken elk op hun eigen manier. Laat u adviseren welk supplement voor u het juiste is.

Het revolutionaire product Niteworks is ontwikkeld in samenwerking met Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro . Samen met een aantal collega’s ontdekte hij het enorme belang van de stof stikstofoxide voor o.a. de hart- & vaatwerking, bloeddruk & cholesterol. Hij ontwikkelde een voedingssupplement die op een natuurlijke manier deze stikstofoxide verhoogd. Een enorm waardevol product!

*) Bron: National Cancer Institute, USA.
 

PRODUCTEN

Schizandra Plus

Herbalife Schizandra Plus is een anti-oxidantenformule met essentiële nutriënten die een synergetisch effect hebben.

Herbalifeline

Een eersteklas voedingssupplement op basis van visolie. Vroeger slikten we gewoon een capsule levertraan om gezond te blijven. Maar tegenwoordig is dat, met ons druk en stressvol bestaan, echt niet meer voldoende.

RoseOx®

Antioxidant voedingssupplement op kruidenbasis. In de prehistorie leefde de mens op bessen, vruchten en allerlei planten. Vandaag de dag (over)leven de meeste van ons op kant-en-klaar maaltijden, fastfood en andere bewerkte voedingsmiddelen.

Niteworks®

Wat is Niteworks? Niteworks is ontdekt door en ontwikkeld in samenwerking met Dr. Louis Ignarro, Nobellaureaat 1998 op het gebied van Physiologie of Medicijnen, "Stikstofoxide als signaalmolecule in het bloedstelsel".
 
Bel voor een geheel vrijblijvend advies uw persoonlijke voedingscoach:

FEEL GOOD 24/7! 0165-320391 / 06-13652644 Angelina Tak-Jochems

 

Of stuur een email naar info@feelgoodvoeding.nl  | Onafhankelijke Herbalife distributeur te Oudenbosch (NB)

 
 
 

2007 - 2011 Copyright Feel Good 24/7! Alle rechten voorbehouden | Privacy | Disclaimer